Proč bychom si měli občas dát játra k obědu?
Játra, to je vyloženě pochoutka tak jako veškeré vnitřnosti zvířat. Není potřeba se čehokoli obávat, protože v tomto receptu jsou jatýrka krásně měkkoučká a chutná. S množstvím cibule lehce zesládnou a dobře opepřená nemají jedinou chybu.
Rýži si uvařte v rýžovaru. Pokud jej ještě nemáte, kupte si jej. Je to neskutečně dobrá věc. Taková rýže je velmi chutná. U nás se nejvíce podává rýže jasmínová, jakkoli je drahá. S játry jde krásně dohromady.
Ingredience:
- 0,5kg vepřových či drůbežích jater
- 1-3 cibule, jak chcete
- sůl, pepř
- jíška
- sádlo
- vývar nebo voda
Postup vaření:
- Očistěte játra, pokrájejte.
- Cibule nakrájet na jemno.
- Na sádle pomalu smažit cibuli do zhnědnutí.
- Přidat játra a lehce osmažit.
- Ochutit solí a pepřem.
- Podlijeme vývarem tak, aby špičky jater koukaly ven.
- Dusíme pod pokličkou. Postupně doléváme tekutinu, jak se vývar odpařuje, aby bylo dost omáčky.
- Dusíme hodinu, poté přidáme jíšku a zahustíme tak, aby z toho byla příjemná omáčka k jídlu a lahodila oku.