Recept na salámovou pomazánku
Kdo tuto pomazánku někdy ochutnal, jistě ji miluje. Dá se samozřejmě připravit z měkkého salámu, ale lepší je vysušený. V prodejnách Coop se dá koupit kvalitnější salám Vysočina. Je potřeba jim to ale říci a požádat je, zda-li, ví, která je ta kvalitní. Nabízejí asi tři druhy tohoto salámu. Alespoň u nás na vesnici.
V receptu je použita majonéza, jogurt a najemno nasekaná cibulka, nikoli jen pokrájená. V lednici vydrží dva, tři dny, ale stejně bude brzy snědena, jak je dobrá. Salámu se jistě meze nekladou a tak si do ní dejte ten, který vám chutná. Hotová je za 10 minut.
Ingredience:
- Majonéza
- Bílý jogurt
- asi 200g salámu Vysočina
- půl cibule
Postup vaření
- Nasekejte si půl cibule na velmi jemno a salám nastrouhejte taktéž jemně.
- Do mísy dejte salám a tři lžíce bílého jogurtu. Dále posekanou cibulku.
- Postupně přidávejte majolku tak, aby pomazánka byla snadno roztíratelná.
- Přidejte špetičku soli, trošku pepře a řádně promíchejte, ať se chutě spojí. Hotovo!